Vrouw ex-minister Marokko opgepakt om kopen hyena voor hekserij

marokko
50
31 mrt '14
De wereld van hekserij (ook wel sihr of zwarte magie genoemd) blijft ons verrassen. De echtgenote van een voormalige minister is onlangs in de kraag gevat omdat ze een hyena probeerde te kopen.

Een hyena is bij uitvoerders van sihr een geliefd middel. Volgens Akhbar Al Yaoum werd de vrouw in Dakhla gearresteerd toen ze met een jager aan het onderhandelen was over de prijs. Haar dienstmeisje zou haar bijgestaan hebben toen ze met de jager besprak hoe ze voor 110.000 dirham een hyena kon krijgen. De verdachte had de som geld in de auto. Lang bleef ze niet vastzitten want de politie kreeg een telefoontje van hooggeplaatste figuren die haar vrijlating vroegen. 

Ook de huishoudster en jager werden gehoord en vrijgelaten. De handel in hyena's is in Marokko en de rest van Afrika zeer winstgevend. Een dier kan al gauw tussen de 100.000 en 160.000 dirham opleveren. In Marokko kost een grammetje hersenen van een hyena al gauw 500 dirham. De hersenen worden bij zwarte magie vooral gebruikt door mensen die succesvol en geliefd willen zijn in de samenleving. 

De hersenen van hyena's is slechts een van de vele producten voor hekserij. Botten van een joods persoon, struisvogelpoten, kattennagels en hagedissen zijn eveneens bekende middelen. Vaak worden 'speciale kinderen' geofferd voor duivelse diensten. Welke oud-minister bij de bovengenoemde zaak betrokken is kon de krant niet melden.

© Redactie 2014
marokko
hyena
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?