Cel voor Marokkaanse jongeman die per ongeluk broer doodreed

algemeen
8
1 apr '14
Een 22-jarige man zonder rijbewijs moet twee jaar de cel in voor het doodrijden van zijn broer.

Shafiq A. vijf jaar niet achter het stuur zitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. Bij het bepalen van de strafmaat hielden de rechters rekening met het feit dat het verlies van zijn broer Farid de man zwaar valt. De broers hadden in juni 2012 ruzie over wie de auto mocht gebruiken. Daarbij stapte de een van hen in de auto en gaf hij afwisselend gas terwijl zijn broer nog in het portier hing. 

Deze kwam ten val en werd meegesleept door de auto. Later reed de bestuurder over hem heen. De rechters rekende het de man zwaar aan dat hij er vandoor ging, terwijl zijn broer zwaar toegetakeld op de grond lag. Vrienden en bekenden van het slachtoffer zagen het ongeluk gebeuren en hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer overleed later in een ziekenhuis door hersenletsel. 

Hun moeder verklaarde dat haar zonen vaak ruzie met elkaar hadden en dat de veroorzaker van het ongeluk daarom niet meer thuis woonde. Die zei tijdens de rechtszaak dat hij niet in de auto zat, omdat die gestolen was. De rechters geloofden zijn verklaring niet, ook op basis van zendmastinformatie en getuigenverklaringen. 

© Novum 2014
rijbewijs
amsterdam
ongeval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi