Belhanda stelt vragen bij keuzes Marokkaanse voetbalbond

marokko
2
1 apr '14
Dinamo Kiev middenvelder Younes Belhanda snapt de keuze van de Marokkaanse bond niet om begin juni in Moskou een oefeninterland te spelen tegen Rusland.

Volgens de 24-jarige Belhanda moet de nationale ploeg zich zo optimaal mogelijk voorbereiden op de Afrika Cup 2015 in eigen land en daarom alleen tegen Afrikaanse landen oefenen. Dit liet Belhanda onlangs weten in een interview met Jeune Afrique.

Belhanda: 'We gaan de Afrika Cup 2015 organiseren en moeten ons zo optimaal mogelijk voorbereiden voor dit toernooi, maar er is nog niks gebeurd. Ik zag laatst dat we tegen Rusland gaan oefenen, maar we moeten juist tegen Afrikaanse landen oefenen.'

'Algerije, dat geen betere selectie heeft dan Marokko, wist zich onlangs voor de tweede keer op rij te kwalificeren voor het WK. Waarom? Omdat ze bondscoach Halilodzic en zijn staf hun werk laten doen.'

Belhanda liet verder weten dat de nieuwe bondscoach een kenner moet zijn van het Marokkaanse voetbal en dat hij een buitenlander moet zijn of een Marokkaan die kennis van zaken heeft zoals Mustapha Hadji of Walid Regragui. 

Belhanda, die voor de laatste interland van de nationale ploeg tegen Gabon (1-1) werd gepasseerd door interim-bondscoach Hassan Benabicha, kwam wegens ziekte gisteren niet in actie in de competitiewedstrijd tegen Dnipro.

© Atlas Lions 2014
marokko
belhanda
voetbal
afrika-up
rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi