Marokko: het land van duizend en één kansen

marokko
8
1 apr '14
In het radioprogramma Wereldveroveraars van BNR heeft Meindert Schut een interessant item over het internationaal ondernemen. Marokko komt ook aan bod en wordt omschreven als het land van duizend en één kansen.

Ondernemer Jacques van Gils heeft bijvoorbeeld een deal gesloten tussen 16 winkels in China en zijn kledingfabriek in Marokko. Vanuit Marokko zal de ondernemer maatkleding leveren. Een markt waar volgens hem genoeg mogelijkheden liggen. De maatpakken worden in Tanger gemaakt door ruim 1200 werknemers. Marokko is volgens van Gils een perfect land om te produceren. 'Als je goed bent met je werknemers, zijn zij goed met jou.'

'In Nederland is het afwezigheidspercentage van werknemers ongeveer 10 procent, in Marokko ligt het percentage op 4 procent. De arbeidsmoraal is fantastisch in Marokko', zegt de ondernemer lovend. Hassan El Haji, een Nederlandse Marokkaan die een bloemenbedrijf heeft, is eveneens lovend over de Marokkaanse werknemer en economie. De gasten zijn het allen unaniem eens dat er meer Nederlandse ondernemers in Marokko zouden moeten investeren. 

Marokko is de afgelopen jaren als enige land stabiel gebleven in een zeer onrustige omgeving. Het ontbreken van Nederlandse ondernemers zou liggen aan de Franse taal en de andere manier van ondernemen. De uitlatingen van Wilders hebben volgens de aanwezige ondernemers geen invloed op de relatie tussen Nederland en Marokko. Het leeft vooral bij de Marokkanen in Nederland zelf. 

© Redactie 2014
marokko
nederland
ondernemen
investeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?