Politie Casablanca slaat slag in strijd tegen 'Tsharmil-bende' (video)

marokko
12
1 apr '14
In Casablanca is de politie een offensief begonnen tegen de gewelddadige criminelen in de stad. Al maanden wordt de stad geteisterd door zware delicten waar geweld meer regel dan uitzondering is.

Burgers uitten al geruime tijd hun zorgen over de stad. De geluiden lijken gehoord te worden door de autoriteiten. Facebook bleek een cruciale rol te hebben gespeeld in een offensief waarbij meer dan 600 verdachten werden aangehouden. Op de pagina 'Tchermil' plaatsen de niet zo snuggere criminelen foto's met daarop hun buit terwijl ze gewapend zijn met messen en zwaarden, meldt Assabah. 

Dankzij een tweedaagse operatie konden honderden verdachten gegrepen worden. Terwijl burgers een initiatief startten tegen de criminelen begonnen zij doodleuk een pagina waar buiten worden gedeeld en waarmee gepronkt werd. Tijdens de operatie kond de initiatiefnemer van Tchermil gearresteerd worden. Hij blijkt zelf slechts een strafblad met lichte vergrijpen te hebben maar is nu hoofdverdachte in een nationaal onderzoek. 

Volgens de bron blijft het geweld niet alleen beperkt tot Casablanca. Dit jaar alleen al zouden de autoriteiten 103.714 personen hebben gearresteerd. 

Tsharmil  Tsharmil komt van het Marokkaans-Arabische woord 'Sharmal', wat weer verwijst naar marineren van voedsel. In deze kwestie gaat het echter om een criminele bende waarbij de leden gespecialiseerd zijn in het overvallen van mensen door te dreigen met messen en zwaarden. Ze staan bekend om het dragen van dure sportkleding en ongebruikelijke kapsels. 

In de Marokkaanse gevangenissen gebruikt men het woord Tsharmil ook vaak om de woede naar elkaar te uiten. Met 'Ana masharmal 3lik', oftewel 'Ik ben boos op je' maken gevangenen duidelijk dat er problemen op komst zijn. Leden van deze bende staan bekend om hun haat tegen succesvolle en rijke mensen. Ook hebben ze weinig medelijden met hun slachtoffers.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi