Scherpere regels tegen jihadgangers Nederland

algemeen
8
3 apr '14
De inzet van zo'n vijfduizend professionals die radicalisering kunnen herkennen, is door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) opnieuw verscherpt.

Dat schrijft het AD donderdag. Ze moeten enkele honderden jihadaanhangers in de gaten houden. Volgens de krant zijn Amsterdam, Den Haag en Almere aangewezen als 'jihadsteden'. De specialisten, zoals docenten en agenten, staan de gemeenten bij. In uitzonderlijke gevallen worden ambtenaren van de NCTV gestationeerd op gemeentehuizen, stelt de krant. Verschillende plaatsen zijn daarnaast aangemerkt door het ministerie van Veiligheid en Justitie als 'jihadsteden'. 

Het zou gaan om 'minder dan tien gemeenten'. Volgens het AD zijn dat Amsterdam, Den Haag, Almere, Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Gouda, Arnhem en Zeist. Ook is de controle aan de grens op in- en uitreizen verscherpt. Sinds maart vorig jaar zijn dertien paspoorten van jihadgangers ingetrokken. Ook zijn enkele tientallen uitkeringen stopgezet. In vier gevallen is besloten om rekeningen van jihadstrijders te bevriezen. 

© Novum 2014
polderjihad
jihadsteden
amsterdam
den haag
almere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi