'Wilders is de weg kwijt'

algemeen
22
3 apr '14
PVV-leider Geert Wilders is 'volstrekt van het padje af' met zijn oproep om aangifte te doen tegen PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman en partijleider Diederik Samsom.

Dat laat Spekman donderdagmiddag weten in een reactie. Samsom spreekt van een 'wilde actie'. "Geert Wilders is nu volstrekt van het padje af, met de rest van de horigen die bij de PVV-fractie zijn blijven zitten", reageert Spekman in een verklaring. "Ik probeer oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving, en hij zet hele groepen in de samenleving weg. Precies waar ik toen al en nu nog tegen vecht." 

Volgens Samsom is er een fundamenteel verschil tussen hem en Wilders. "Uit deze wilde actie blijkt dat Wilders zich ook wel realiseert wat hij heeft aangericht", laat de partijleider donderdagmiddag weten. "Iedereen ziet dat er problemen zijn. De Partij van de Arbeid lost die problemen op. Wilders gebruikt ze om haat te zaaien en mensen op te hitsen. Dat is een fundamenteel verschil." Wilders stelt dat uitspraken in het verleden van Spekman en Samsom verdergaan dan wat hij heeft gezegd. 

Als justitie overgaat tot vervolging van zijn uitspraken over 'minder Marokkanen', dan moeten ook de twee PvdA-politici worden vervolgd, aldus de PVV-leider. Samsom zei 2011 in NRC Handelsblad dat Marokkaanse jongeren een 'etnisch monopolie' op overlast hebben. Spekman zei in 2008 in Vrij Nederland dat Marokkanen die niet deugen moeten worden 'vernederd'. 

© Novum 2014
marokkanen
discriminatie
geert wilders
hans spekman
diederik samsom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?