Marokkaanse soldaten dringen Spaanse enclave binnen (video)

marokko
27
3 apr '14
Marokko en Spanje hebben weer eens bonje om de grenzen. Ditmaal naar aanleiding van het betreden van Marokkaanse soldaten van de Spaanse enclave Melilla.

De groep soldaten kwam Melilla binnen om een bestorming van illegale immigranten te voorkomen. Aan Spaanse kant is men hier ondanks de goede bedoelingen niet blij mee. Volgens een betrokken organisatie leek het meer op een 'invasie' dan op een 'interventie'. Veel Spaanse mediabronnen pakken uit met de tussenkomst van Marokkaanse troepen in Melilla, die vorige week vrijdag plaatsvond. Prodein is een van de Spaanse organisaties die niet te spreken is over het incident. 

Volgens EFE veroordeelde Prodein de tussenkomst van de Marokkanen omdat ze zich bevonden op 'Spaans grondgebied'. Dat de Marokkaanse soldaten een stroom illegale immigranten wilde stoppen werd in een persverklaring van Prodein gebagatelliseerd. Oscar Lopez van de Spaanse Socialistische Partij zei maandag dat hij om uitleg gaat vragen bij de Marokkaanse autoriteiten. El Pais meldt echter dat de Spaanse regeringsafgevaardigde in Melilla het optreden van de Marokkanen goedkeurde.

De bron voegde eraan toe dat dit niet de eerste keer is dat Marokkaanse veiligheidsmensen de grens oversteken om onder meer immigranten te helpen die vastzitten tussen de hekken. Ditmaal leidde het tot ophef omdat er videobeelden werden gepubliceerd.

© Redactie 2014
marokko
spanje
melilla
illegale immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?