Veroordeelden in Italië teruggestuurd naar Marokko

buitenland
23
3 apr '14
De Italiaanse minister van Justitie Andrea Orlando heeft na een gesprek met zijn Marokkaanse ambtsgenoot Mustafa Ramid besloten een deel van de Marokkaanse gevangen in Italië naar Marokko te verhuizen.

Marokkaanse gevangen die definitief tot langer dan één jaar gevangenschap veroordeeld zijn kunnen deze in Marokko uitzitten. 'Dit gaat uitsluitend in overleg met de gevangenen zelf', maakt de Italiaanse minister duidelijk. Ook zullen tweede generatie Marokkanen die pas op hun 18e over de Italiaanse nationaliteit kunnen beschikken niet in aanmerking komen, meldt The Local. Belangrijk hierin is de sociale integratie van de gevangenen.

Italië moet na hevig kritiek van de Europese Mensenrechten Organisatie de leefbaarheid in gevangenissen drastisch verbeteren. Deze zijn op dit moment overvol waardoor Europese criteria niet worden nageleefd. Er zitten ongeveer 4.000 Marokkanen vast in de Italiaanse gevangenissen. 'Voor de gevangenen draagt dit bij aan de sociale omstandigheden, deze zijn dan dichter bij familie en vrienden', aldus de Italiaanse minister van Justitie.

© Redactie 2014
italië
marokko
gevangenen
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi