Mokhtar leert snel: 'FC Twente is niet voor niets een topclub'

sport
6
7 apr '14
Youness Mokhtar kan bij FC Twente niet altijd op een basisplaats rekenen en dat irriteert hem enigszins. Toch kan de aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van PEC Zwolle, ermee leven. 'Dit is een topclub', zegt hij.

De 22-jarige Mokhtar stond zaterdag tegen NAC Breda (2-0 zege) voor de elfde keer in de basis. 'Tegen Ajax speelde ik vorige week wel, maar tegen ADO Den Haag stond ik er woensdag naast. Omdat de trainers op het middenveld met de punt naar achteren wilden spelen, werd ik het slachtoffer', legt hij in het Algemeen Dagblad uit.

'Natuurlijk baal ik dan als een stekker, maar ik besef dat de concurrentie voorin nu eenmaal moordend is. Ik heb de beslissingen van de trainers maar te accepteren, FC Twente is niet voor niets een topclub', vervolgt Mokhtar, die vindt dat hij sinds zijn transfer 'erg is gegroeid'.

'In het hoofd, omdat ik bij Twente leer met een ander soort druk om te gaan. Maar ook in voetbaltechnisch en fysiek opzicht. Dat komt vooral door de krachttraining. Ik voel dat ik sterker, balvaster en completer ben geworden. Moet ook wel, want het uitvoeren van de verdedigende taken hoort er ook bij', besluit de Utrechter.

© Redactie 2014
younnes mokhtar
marokkaan
fc twente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?