Front National pleit voor verbod op halal lunch op scholen

buitenland
0
7 apr '14
Moslims in Frankrijk krijgen steeds vaker te maken met politieke initiatieven tegen hen. Het extreemrechtse Front National pleit voor het afschaffen van halal-voedsel op scholen.

Marine Le Pen, leider van Front National, is al jaren voorstander in de strijd tegen moslims en de islam. Afgelopen verkiezingen kwam Le Pen als grote winnaar uit de stembussen omdat de partij in elf districten als winnaar uit de bus kwam. Ze pleit er nu voor dat de burgemeesters iets tegen de halal-lunches doen. Haar eerste doel is namelijk het verwijderen van de speciale lunches zonder varkensvlees, schrijft De Volkskrant.

Het doorvoeren van deze regel kan volgens Le Pen niet snel genoeg gebeuren. 'We zullen het niet accepteren dat er op basis van geloof eisen worden gesteld aan het menu', zei Le Pen tijdens een bijeenkomst. 'Er is absoluut geen reden om het geloof te verweven in de publieke sfeer, dat staat in de wet.' Le Pen - die nauw samenwerkt met Geert Wilders - wil hiermee ook joodse studenten raken. Haar partij liet zich in het verleden vaker antisemitisch uit. 

© Redactie 2014
le pen
extreem rechts
islam
halal
varkenvlees