Hirsi Ali krijgt geen eredoctoraat wegens uitspraken over islam

algemeen
27
9 apr '14
Een universiteit in Boston reikt toch geen eredoctoraat uit aan Ayaan Hirsi Ali.

De instelling is het niet eens met uitspraken die ze in het verleden deed en was daar tot nu toe niet van op de hoogte. De Brandeis University zegt het werk van Hirsi Ali als voorvechter van vrouwenrechten te waarderen maar kan toch niet om enkele uitspraken van haar uit het verleden heen. Ze zijn in strijd met de essentiële waarden van de universiteit. 

"We betreuren het dat we niet eerder op de hoogte waren", zo staat in een verklaring. De universiteit maakte vorige week bekend dat Hirsi Ali het eredoctoraat zou krijgen. De titel zou ze op 18 mei in ontvangst nemen. Na de aankondiging ontstond echter kritiek op de beslissing. Zo vonden onder meer de studenten een eredoctoraat voor Hirsi Ali niet passend. Het voormalige Kamerlid voor de VVD vertrok in 2006 naar Amerika. 

Hirsi Ali woont momenteel in Boston met haar man, de Britse historicus Niall Ferguson, en zoon. Hirsi Ali was in het verleden onder meer negatief over de islam. Zo vergeleek ze een minaret met een swastika en schold ze de profeet Mohammed (vzmh) uit. 

© Novum 2014
boston
universiteit
niall ferguson
vs
hirsi ali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?