Amsterdamse delegatie op werkbezoek in Marokko

marokko
1
9 apr '14
Van 9 april tot en met 12 april brengt een kleine Amsterdamse delegatie onder leiding van locoburgemeester Freek Ossel een bezoek aan de steden Casablanca, Rabat, Tanger en de provincie Larache in Marokko.

Het werkbezoek is gericht op de uitbreiding van de  samenwerking op havenactiviteiten, watermanagement, afvalinzameling en mensenrechten. Ook worden eerdere samenwerkingsprojecten op het gebied van kunst, cultuur en educatie bezocht.   De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van stadsdeel Nieuw West (Ahmed Baadoud, voorzitter bestuurscommissie Nieuw-West), Waternet en Havenbedrijf Amsterdam.

Zij ontmoeten onder meer de burgemeesters van Casablanca en Tanger en de gouverneur van de provincie Larache. Tijdens deze bezoeken wordt de samenwerking van de afgelopen jaren geëvalueerd en wordt er gekeken naar de toekomstige projecten. Hierin zal de economische relatie van groter belang worden onder andere op het gebied van de havenactiviteiten.   

Haven, Water- en afvalmanagement  Tijdens het bezoek van locoburgemeester Ossel wordt gesproken over de uitbreiding van samenwerking met de havens van Casablanca en Tanger. De delegatie zal een tour maken door het nieuw te ontwikkelen havengebied van Tanger.  Ook water- en afvalmanagement worden in de komende jaren belangrijk in de samenwerking en staan op de agenda voor het werkbezoek. 

Vanuit Amsterdam Nieuw- West wordt al gesproken over afvalinzameling met La Roche Noir, een deelgemeente van Casablanca.    

Kunst, Cultuur en Educatie  Op sociaal-cultureel gebied is de samenwerking tussen Amsterdam en Marokkaanse steden van belang. In Casablanca, waar al sinds 2008 een samenwerking mee bestaat, wordt daarom ook een bezoek gebracht aan projecten waar Amsterdamse instellingen bij betrokken zijn. De expertise van de Westergasfabriek is gebruikt bij herbestemming het monumentale abattoir dat nu dient als 'Fabrique Culturelle'. 

Sinds 2009 zijn Amsterdamse kunstinstellingen betrokken bij culturele evenementen met muziek, theater en beeldende kunst. Op dit moment zijn Amsterdamse theatermakers in Casablanca voor een lokale editie van het Over ’t IJ festival.  
Internationaal beleid van Amsterdam  De samenwerking met de steden in Marokko maakt deel uit van het internationale beleid van Amsterdam. Dat zich richt op vier categorieën: herkomstlanden van grote groepen Amsterdammers, Europese hoofdsteden, verantwoordelijke hoofdstad en economische acquisitielanden. Met 73.311 Amsterdammers van Marokkaanse komaf behoort de samenwerking met Marokko al sinds 1998 tot het internationale beleid.  

© Redactie 2014
marokko
amsterdam
freek ossel
casablanca
tanger
rabat
larache
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi