Tcharmil-bende mogelijk aangestuurd door derden

marokko
9
9 apr '14
Marokko lijkt maar niet uitgesproken te zijn over het fenomeen Tcharmil. Dagelijks verschijnen in de pers berichten over overvallen van de bende en maatregelen vanuit de overheid.

Volgens Assabah hebben lokale overheden van verschillende steden veiligheidsdiensten ingeschakeld die gespecialiseerd zijn in techniek en internet. Specialisten moeten de oorsprong bepalen van onder meer de foto's van de Tcharmil bende op verschillende Facebookpagina's. De autoriteiten willen graag weten of de grote groep jongeren niet wordt aangestuurd door een bepaalde organisatie.

Inmiddels heeft de politie meer dan 30 jongeren aangehouden. De verdachten hebben foto's geplaatst waarop ze te zien zijn met messen, zwaarden en hun buit. Omdat de meeste verdachten uit tieners bestaat vermoedt de politie dat de jongens gepusht en gestuurd worden voor dergelijke praktijken. Het uiteindelijke doel van een dergelijke organisatie is het destabiliseren van het land en de onvrede laten groeien. 

Verhoor Niemand kan hierover beter antwoorden dan de jongeren zelf. Agenten ondervragen hen dan ook uitvoerig. De technische dienst van de politie moet de foto's op Facebook controleren op echtheid en de oorsprong ervan achterhalen.

© Redactie 2014
marokko
tcharmil
facebook
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi