Motorbaas langer in cel voor verdwijning twee Marokkanen

algemeen
30
11 apr '14
De nieuwe baas van motorclub No Surrender in Venlo, de 52-jarige Lau G., blijft voorlopig achter slot en grendel op verdenking van betrokkenheid bij een oude moordzaak.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft zijn voorarrest vrijdag met veertien dagen verlengd. G. werd deze week opnieuw opgepakt. Ook zijn medeverdachte, de 39-jarige Geert G. uit Baarlo, werd weer vastgezet. Zijn voorarrest is vrijdag eveneens met twee weken verlengd. Beide mannen zaten in al eerder vast voor de moord op twee Marokkaanse mannen in 2006.

Ze zouden hun lichamen daarna hebben laten verdwijnen, mogelijk in zoutzuur. Een getuige heeft recent een verklaring afgelegd waaruit nieuwe feiten en omstandigheden naar voren kwamen. De rechter-commissaris stelt dat er nu meer is dan alleen een verdenking. In de verklaring zijn 'schokkende en gruwelijke' details genoemd. 

G. werd ondanks dat hij vastzit dinsdag geïnstalleerd als baas van de nieuwe Limburgse afdeling van No Surrender. Zijn zoon nam in zijn plaats symbolisch het motorjack van No Surrender in ontvangst. 

© Novum 2014
no surrender
lau g
roermond
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi