'Armste president' ter wereld ruim twee ton waard

buitenland
0
16 apr '14
De Uruguayaanse president José Mujica heeft een vermogen van ruim tweehonderdduizend euro.

Dat blijkt uit zijn belastingaangifte van vorig jaar. De president, die er prat op gaat een eenvoudig leven te leiden en wel de 'armste president ter wereld' wordt genoemd, had 74 procent meer bezit dan in 2012. Mujica's fortuin groeide naar eigen zeggen zo snel, omdat hij zijn geldelijke vermogen, zo'n 75 duizend euro, pas onlangs op een bankrekening stortte. De 78-jarige Mujica woont samen met zijn vrouw, senator Lucia Topoloanksy, op een bloemenboerderij en rijdt rond in een oude Volkswagen Kever. 

De waarde van de boerderij wordt geschat op 78 duizend euro. Het echtpaar bezit daarnaast nog twee woningen. Het wagenpark van Mujica bestaat uit drie tractoren en zijn twee Kevers uit 1987. De Volkswagens worden gezamenlijk geschat op een waarde van ruim 3400 euro. Met zijn vermogen van 233 duizend euro kan Mujica zich armer noemen dan zijn vicepresident Daniel Astori, die in de loop der jaren een kapitaal van 280 duizend euro heeft vergaard. 

Bestuurders in Uruguay moeten iedere twee jaar aangifte doen van hun vermogen. Alleen in het geval van de twee hoogste leiders van het land wordt de aangifte openbaar gemaakt. 

© Novum 2014
uruguay
jose mujica
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?