Samira B. 10 jaar cel in voor doden en begraven ex

algemeen
30
17 apr '14
Voor het doden en op een strand begraven van haar ex-vriend moeten een 20-jarige vrouw en haar 28-jarige vriend uit Rotterdam tien jaar de cel in.

De 44-jarige moeder van de vrouw moet een halfjaar de cel in voor het helpen bij het verstoppen van het lichaam, bepaalde de rechtbank in Dordrecht donderdag. Het slachtoffer kreeg toen hij 31 was een relatie met de destijds 15-jarige Samira B. Toen zij later ontdekte hoe oud hij was, wilde ze het uitmaken maar dat lukte haar niet goed, zei de officier van justitie eerder in zijn pleidooi. 

Valentijnsdag Eind 2011 vertelde ze haar moeder dat Remon N. haar bedreigde, mishandelde en dwong tot seks en dat ze het wilde uitmaken. De situatie escaleerde toen B. in 2012 weigerde op Valentijnsdag met N. af te spreken. Hierdoor werd hij woest en probeerde hij met geweld de ouderlijke woning van B. binnen te komen. Daarbij stak hij haar moeder met een mes in haar arm. N. werd aangehouden en veroordeeld voor mishandeling, bedreiging en vernieling. 

In augustus dat jaar kwam hij vrij en zocht hij weer contact met B., maar hij wist niet dat zij inmiddels een relatie had met een ander, Jasar B. In oktober 2012 besloot de vrouw N., met wie ze na zijn vrijlating toch nog seksueel contact had, te vertellen dat ze een ander heeft. Jasar B. ging mee en nam zijn knuppel mee voor het geval N. boos zou worden. Uiteindelijk werd N. neergeslagen met een knuppel. 

Mes Volgens B. uit zelfverdediging, maar haar nieuwe vriend stelde dat hij N. een paar keer op het hoofd sloeg toen het gesprek ' heftiger' werd. Daarna zou B. met een mes op haar ex hebben ingestoken. Vervolgens gingen de twee naar huis en bezochten ze een feestje. Later probeerden ze hem in een bos te begraven, maar vanwege de begroeiing lukte dat niet. Daarom schakelden ze de hulp van B.'s moeder in en brachten ze het lichaam naar het strand van het Oostvoornse meer. 

Levend begravem Het valt niet uit te sluiten dat het slachtoffer levend werd begraven, maar waarschijnlijker is eerder al door zijn verwondingen is gestikt. Het lichaam werd in februari vorig jaar gevonden door een wandelaar. Het drietal was toen al verdacht omdat bloed van het slachtoffer was gevonden in de kofferbak van de auto van Jasar B., daarnaast was er verdacht veel telefoonverkeer tussen hen op de dag dat het slachtoffer verdween. 

De rechtbank nam de eisen die justitie twee weken geleden neerlegde bijna een op een over. Het OM had met negen maanden alleen voor de moeder een hogere straf in gedachten. 

© Novum 2014
remon neervoort
samira b
jasar b
moord
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi