Marokkaanse chirurgen redden geslachtsdeel van man na brute aanval

marokko
18
21 apr '14
Chirurgen van het Universitair ziekenhuis in Fes hebben een zeldzame ingreep met grote succes uitgevoerd.

Het Journal of Medical Case Reports maakt melding van de bijzondere operatie. Afgelopen week publiceerde het medisch nieuwskanaal een artikel over een bijzondere ingreep in Marokko. In december 2012 kwam een 35-jarige man binnen op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Hij was het slachtoffer geworden van een brute aanval waarbij zijn geslachtsdeel zo goed als geamputeerd werd met een scheermes. 

Uitdaging Hoewel de aanval en de operatie ruime tijd geleden plaatsvonden komt de zaak door het blad naar buiten. Tijdens de aanval hing het voortplantingsorgaan van de man nog aan zijn lichaam maar was haast geboden. Dergelijke operaties komen volgens het rapport wereldwijd sporadisch voor. Marokkaanse chirurgen stonden voor de uitdaging om het geslachtsdeel te redden en zo goed mogelijk te laten functioneren na de operatie. 

Dit lukte want de man kon na de ingreep normaal urineren. Ook kon hij erecties krijgen en verloor hij de gevoeligheid niet. De operatie van de afdeling Urologie duurde zes uur en was niet gemakkelijk. Het slachtoffer verloor veel bloed waardoor de artsen bloed in het lichaam moesten pompen. 

© Redactie 2014
marokko
fes
operatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi