marokko
11
22 apr '14
Málaga lijkt niet langer naar de staart van de Primera División te moeten kijken.

De huidige broodheer van de Marokkaan Nordin Amrabat boekte maandagavond een 2-0 zege op subtopper Villarreal. Roqué Santa Cruz bracht Málaga na zes minuten al op voorsprong. Na rust werd Amrabat meer in het spel betrokken, wat leidde tot een positieve en een negatieve rol. De aanvaller speelde een goede wedstrijd en leverde acht minuten na de hervatting een piekfijne assist af op teamgenoot Sergi Darder.

Ruim een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Amrabat op een minder rooskleurige manier in beeld. De oud-speler van PSV maakte een totaal onnodig gebaar richting de scheidsrechter en incasseerde daarvoor een directe rode kaart. Los Boquerones wist de 2-0 voorsprong ondanks het numerieke nadeel vast te houden. Málaga komt met 41 punten uit 34 wedstrijden uit op de tiende plek van de Primera División.

Officieel is de ploeg nog niet veilig, maar lijfsbehoud kan de ploeg van Amrabat bijna niet meer ontgaan. Villarreal staat nu zevende.