SOUK: gezellige avond vol Arabische cultuur

algemeen
6
24 apr '14
Op 1 en 2 mei aanstaande staat Het Koninklijk Concertgebouw volledig in het teken van SOUK, een weergaloze belevenis waarbij de Nederlandse en Arabische cultuur op en om het podium zullen ontmoeten.

Het symfonieorkest Holland Symfonia treedt samen met een legendarische Libanese zangeres op, begeleid door jazzmuzikant en muzikale gastheer Michiel Borstlap. Ook zal het Nationale Ballet optreden met een speciale choreografie en is er een unieke compositie van ud speler Tarik O'Regan. Na het concert is het tijd voor feest en kun je op muziek van de hiphopformatie Fnaire de nacht in dansen. 

SOUK is een belevenis: alle gangen, foyers en verborgen hoekjes van Het Concertgebouw zijn tijdens SOUK voorafgaand aan het concert en in de pauze omgetoverd tot een echte souk, ofwel markt, vol dans, muziek, mode, verhalen, film, fotografie, poëzie en de heerlijkste hapjes. Laat je bedwelmen door de 1001 vertellingen van Sahand Sahebdivani of de prachtige klanken van het Amsterdams Andalusisch Orkest. 

In de Spiegelzaal kun je onder het genot van een geurende waterpijp luisteren naar het jazzy Ahaddaf Quartet en in de Champagnebar kun je samen met Rachid Alexander tot laat in de avond dansen op de beat van DJ’s van Marmoucha. Een bonte stoet van mode, modellen en muzikanten trekt op de eerste etage door verschillende foyers. Hier kun je je gezicht laten kalligrafieën door een Arabic make-up artiest of professioneel worden gefotografeerd door een fotograaf van het Amsterdam Museum. 

Word je liever visueel en poëtisch meegenomen naar een andere wereld? Bezoek dan de Pleinfoyer waar unieke oude filmbeelden met prachtige dichtkunst worden afgewisseld of dwaal door de gangen van het gebouw langs een fototentoonstelling verzorgd door fotografiemuseum FOAM. 

SOUK vindt plaats op 1 én 2 mei vanaf 19.00 uur en kent beide avonden een gelijk programma. Kijk voor meer informatie op www.souk.nl

© Redactie 2014
souk
muziek
cultuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?