Marokko vraagt Japan om te investeren in energiesector

marokko
5
28 apr '14
De minister van Energie, Mijnen, Water en Milieu, Abdelkader Amara, heeft een beroep gedaan op Japan om te investeren in de energiesector van Marokko.

Marokko wil graag zien dat Japan zich gaat bezighouden met duurzame energie in het land. Amara ontmoette vrijdag in Rabat de voorzitter van de Japanse Vereniging voor Afrikaanse Ontwikkeling en Economie. Tetsuro Yano bezocht Marokko voor een werkbezoek en zei dat er kansen liggen in de energiesector. Hij was het met Amara eens over het feit dat duurzame energie een markt is waar 'Marokko en Japan hun partnerschap kunnen versterken'. 

Yano en Amara waren bovendien te spreken over de onderlinge banden op economisch gebied. De Japanse voorzitter meldde volgens Moroccoworldnews dat de twee landen op het punt staan om een overeenkomst te tekenen inzake investeringen. Dit partnerschap moet onder meer in december dit jaar tot uiting komen. Dan zal het Marokkaans-Japans Forum plaatsvinden in Rabat.

Groen Marokko Marokko is gebaat bij partnerschappen met landen die verder zijn in de ontwikkeling van duurzame energie. Eerder sloot het overeenkomsten met Frankrijk, Spanje, Duitsland en Saudi-Arabië. Verschillende partijen zijn nu in Ouarzazate bezig met de bouw van de grootste zonnepark ter wereld. Marokko wil deze lijn graag doorzetten om over enkele jaren zoveel mogelijk energie op te wekken uit duurzame bronnen. 

© Redactie 2014
marokko
abdelkader amara
japan
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi