Marokkaan in Algerije gearresteerd voor 'spionage en onruststoken'

marokko
5
29 apr '14
Het aantal gearresteerde Marokkanen in Algerije neemt na de herverkiezing van Abdelaziz Bouteflika geleidelijk toe.

Onlangs werd een 24-jarige Marokkaan gearresteerd in de Algerijnse stad Annaba. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot instabiliteit. De Algerijnse krant El Bilad meldt dat de Marokkaan zou hebben toegegeven deel uit te maken van een groep die verantwoordelijk is voor het uploaden van video's van demonstraties op YouTube. De demonstraties werden georganiseerd door de Barakat beweging, bekend om hun verzet tegen de herverkiezing van Bouteflika. 

Getuigenis De zogenaamde getuigenis en de aanklacht zijn echter twijfelachtig te noemen. De Algerijnse politie zou op basis hiervan een medeplichtige in Tebassa hebben gearresteerd. Nieuwsbron Yabiladi vraagt zich overigens terecht af of een Marokkaan die videootjes op YouTube zet noodzakelijk is voor de Algerijnse onvrede en de hierop volgende demonstraties.  

Het Algerijns dagblad Echourouk gooit er nog een schepje bovenop en stelt dat de Marokkaan werd gearresteerd voor het bespioneren van een Algerijns fosfaatbedrijf. Men vreest dat Marokkanen steeds meer het doelwit worden nu Bouteflika zijn beëdiging als president achter de rug heeft.

© Redactie 2014
marokko
algerije
abdelaziz bouteflika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi