Advocaat, Zaki of Trappatoni wordt nieuwe bondscoach Marokko

sport
29
29 apr '14
De Marokkaanse voetbalbond benoemt Dick Advocaat, de Italiaan Giovanni Trapattoni of de Marokkaan Badou Zaki als nieuwe bondscoach.

Dat heeft Mohamed Boudrika, de vicevoorzitter van de voetbalbond, dinsdag laten weten. 'De nieuwe trainer zal komen uit dat rijtje namen.' Het Marokkaanse bestuurslid voegde daar aan toe dat er maandag al gesprekken zijn geweest met de drie kandidaten. De keuze zal vrijdag of zaterdag bekend worden gemaakt. De positie van bondscoach is sinds september beschikbaar nadat het contract van Rachid Taoussi niet werd verlengd. 

Daarvoor was de Belg Eric Gerets trainer van de nationale ploeg van het Noord-Afrikaanse land. De eerste klus voor de nieuwe coach is de Afrika Cup van 2015, dat door Marokko wordt georganiseerd. De nationale ploeg van het land won dat toernooi in 1976. 

In 2004 werd het tweede. Scheidend AZ-trainer Advocaat zei eerder al te willen luisteren naar de plannen van Marokko. 'Volgend jaar wordt het toernooi om de Afrika Cup gehouden in Marokko. Daar zie ik wel een uitdaging in', zei Advocaat vorige week.

© Voetbalprimeur 2014
voetbal
marokko
afrika cup
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?