Marokko gaat halal-drank verkopen

marokko
64
1 mei '14
Tijdens een landbouwbeurs (SIAM 2014) in Meknes was er veel aandacht voor halal-wijnen. In Marokko is halal-wijn vooral in trek bij vrouwen.

De beurs, die op 24 april de deuren opende, schotelde haar bezoekers zeventig flessen halal-wijn voor. Deze wijn bevat geen alcohol en is in theorie halal. Islamitische experts twijfelen aan de veiligheid van de producten die vooral in Spanje worden geproduceerd. Halal-dranken zouden namelijk een laag alcoholgehalte kunnen bevatten, meldt Al Akhbar.

Volgens een exclusieve importeur van halal-wijn in Marokko zijn deze dranken een prima alternatief voor Marokkanen die graag alcoholische drankjes nuttigen. Door de halal-variant te drinken zou deze groep kunnen overwegen te stoppen met het drinken van alcohol. Marokko staat 12e op de lijst van islamitische landen waar het meest alcohol wordt gedronken.

Omgerekend wordt het totaal aan alcoholconsumptie op 1,5 liter pure alcohol per Marokkaan geschat. Hiermee lijkt er genoeg vraag te zijn naar halal-dranken. Halal drank is in Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten een succes gebleken. Binnenkort zullen de alcoholvrije sterke dranken ook op de Marokkaanse markt beschikbaar zijn.

© Redactie 2014
marokko
wijn
alcohol
siam
islam
halal
haram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?