'Tientallen zakken voor rijexamen maar krijgen toch rijbewijs'

algemeen
0
6 mei '14
Ieder jaar kunnen tientallen mensen die zakken voor hun rijexamen of zelfs helemaal geen examen hebben gedaan toch hun rijbewijs aanvragen.

Dat gebeurt door fouten die het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) maakt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. RTL vroeg aan zo'n duizend rijschoolhouders of ze hier voorbeelden van hebben meegemaakt, waarop zo'n 111 scholen 175 gevallen noemden. Zo zakte een vrouw voor haar rijexamen, maar kreeg ze dezelfde dag nog bericht van het CBR waarin stond dat ze haar rijbewijs op kon halen. 

Drie kandidaten van een rijschoolhouder uit Markelo haalden hun verkeersexamen voor vrachtwagens (C), maar kregen op het gemeentehuis te zien dat ze ook hun rijbewijs voor aanhangers hadden gehaald (E). Een rijschoolhouder uit Enschede zei tegen RTL dat één van zijn cursisten voor de motor bericht had gekregen dat hij zijn rijbewijs kon komen ophalen, terwijl de man alleen een tussentijdse toets had afgelegd. 

Hij hoefde dus geen examen meer te doen. Het CBR laat aan RTL Nieuws weten dat er jaarlijks zeshonderduizend examens worden afgelegd en dat, omdat het mensenwerk is, daarbij fouten kunnen worden gemaakt. 

© Novum 2014
cbr
rijexamen
rijbewijs
theorie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi