Lichamen vermiste Marokkanen gevonden in bos

algemeen
77
7 mei '14
Justitie heeft de lichamen gevonden van twee jarenlang vermiste Marokkanen.

De stoffelijke overschotten lagen begraven in een bos in de buurt van de oude woning van verdachte Lau G. Dat heeft hoofdofficier van justitie Roger Bos woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Maastricht. Gebitsanalyse heeft voor 'honderd procent' zekerheid gegeven dat het om de spoorloos verdwenen mannen gaat. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Wij hopen dat de vondst van de lichamen de families zal ondersteunen in het rouwproces", aldus Bos. 

Verdachten De 52-jarige G. werd vorige maand opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Ook een medeverdachte, Geert G. uit Baarlo, werd weer gearresteerd. Zij zijn in hun cel geconfronteerd met de vondst van de lichamen. Over hun reactie wil het OM niets zeggen. Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray, toen 21 en 23 jaar oud, waren spoorloos sinds een inbraak in een wietkwekerij in Venray in 2006. 

Justitie verdenkt G. al langer, maar moest hem tweemaal laten gaan wegens gebrek aan bewijs. Op zoek naar nieuwe aanwijzingen waren rechercheurs sinds maandag bezig met graaf- en zoekwerk rond de voormalige woning van Lau G. in het Limburgse Arcen. Dinsdag is een helikopter ingezet om het gebied in kaart te brengen. De grond is nauwgezet afgegraven met behulp van een archeoloog van het NFI. 

Ook zijn röntgenopnamen van de bodem gemaakt. De gevonden lichamen waren gewikkeld in plastic. Over de precieze doodsoorzaak is tijdens de persconferentie niets bekendgemaakt. De zaak gaat 16 juni verder, dan houdt de rechtbank een regiezitting. Het OM verwacht daarna snel met de inhoudelijke behandeling te kunnen beginnen. 

© Novum 2014
marokkanen
roger bos
lau g
karim fourkour
fouad bendella
venray
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?