Geen vervolging om uitsluiten moslima wegens hoofddoek

algemeen
41
7 mei '14
Een vestigingsmanager van een Roosendaals uitzendbureau wordt niet vervolgd wegens discriminatie van een 18-jarige moslima.

Dat laat een woordvoerder van het OM woensdag weten. De studente zou voor een stage zijn geweigerd omdat ze misschien een hoofddoek zou dragen. "Er is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs in deze zaak", aldus de woordvoerder. "Er zijn twee gesprekken geweest tussen de klaagster en de manager. De herinnering aan en de beleving van deze gesprekken is bij beiden anders." 

'Geen aanknopingspunten' Het uitzendbureau vertelde de moslima in februari dat een Nederlands bedrijf 'gewoon mag eisen' dat een werknemer geen hoofddoek draagt. De vrouw nam het gesprek op en deed aangifte. Justitie heeft dit gesprek beluisterd maar 'onvoldoende aanknopingspunten' kunnen vinden om tot vervolging over te gaan, aldus de zegsvrouw. De zaak deed veel stof opwaaien. 

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) stelde dat de studente er goed aan had gedaan om aangifte te doen. Als de studente zich niet neerlegt bij de beslissing van het OM, kan zij een zogeheten artikel 12-procedure beginnen bij het gerechtshof in Den Bosch. Het hof bekijkt de zaak opnieuw en kan justitie alsnog opdracht geven om te vervolgen. 

© Novum 2014
roosendaal
uitzendbureau
hoofddoek
islam
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi