Brits meisje (19) leeft noodgedwongen zonder eten
Normaal kunnen eten is niet voor iedereen weggelegd.
07 May 2014
lifestyle

De 19-jarige Britse tiener Ayllah-Beau Foley weet daar vanwege een zeldzame aandoening alles van. Haar laatste maaltijd dateert alweer van vijf jaar geleden. Door een zeldzame aandoening is het voor Ayllah alleen mogelijk om voedingsstoffen via een een buis binnen te krijgen. Het meisje lijdt aan gastroparesis, een aandoening waarbij de maag verlamd raakt. Hierdoor is het voor Ayllah een ware hel als zij een volwaardig gerecht naar binnen werkt. 

Verandering Slechts enkele hapjes zijn te overzien. De aandoening blijft nu al vijf jaar aanhouden. 'Deze aandoening heeft mijn leven veranderd. Ik kan niet aanschuiven aan tafel, uit eten gaan met mijn vrienden en zelfs een lekkere boterham op zondagmiddag is nu te veel gevraagd. Tijdens het verjaardagsfeestje van mij en mijn tweelingbroer kan ik geen hap nemen van een stuk taart, als ik dit wel doe speelt mijn aandoening weer op.' Het meisje heeft het er maar moeilijk mee.

'Hoewel het zwaar is om zo te leven blijf ik positief. Hopelijk lukt het mij op een dag van deze verschrikkelijke ziekte af te komen.' De ziekte begon nadat Ayllah terug kwam van een vrijwilligersproject in India, meldt Daily Mail. 'Ik was zo enthousiast toen ik erheen ging, maar doodziek toen ik terug kwam. Eerst dacht ik een voedselvergiftiging te zijn opgelopen, het was nog erger, helaas.'

Buis De buis die haar van de nodige voedingsstoffen moet voorzien is via haar keel verbonden met de rest van haar lichaam. 'Ze krijgt 's nachts 14 uur lang de voedingsstoffen toegediend. Op dit moment is dit de enige manier, wij kunnen alleen hopen dat iets beters te wachten staat', aldus haar moeder. Het is nog onduidelijk hoe het meisje de ziekte is opgelopen, een virus uit India is niet uit te sluiten.

'Na iedere maaltijd moet ik kotsten en onderga ik ernstige pijn, hierdoor ben ik al vele kilo's kwijt geraakt. Er lijken steeds meer mensen te lijden aan de ziekte', zegt Ayllah die geld inzamelt voor het St. Mark's ziekenhuis. Met het inzamelen van geld en het opzoeken van de media hoopt zij dat de medische wereld meer onderzoek zal doen naar de aandoening.

   

voeding
groot-brittannië
ayllah-beau foley
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi