Marokkanen demonstreren tegen inslapen dieren Casablanca (video)

marokko
14
8 mei '14
Dieren in de Ain Sbaa Zoo leven al geruime tijd in erbarmelijke omstandigheden. Zelfs de leeuwen liggen er energieloos bij. Omdat het park op de schop gaat moeten de dieren wijken.

Verschillende organisaties komen nu op voor de dieren. Afgelopen weekend werd een sit-in gehouden door de Marokkaanse Vereniging voor de Bescherming van het Milieu (AMPE) in samenwerking met de Marokkaanse Vereniging voor Dierenbescherming (AHPAE). De dierenwelzijnsorganisaties kregen signalen over het inslapen van de dieren, omdat er een grootschalige renovatie op de agenda staat. 

Hoewel zij toejuichen dat het park op de schop gaat moet dit niet ten koste van de dieren gaan. 'We kunnen niet tolereren dat deze dieren worden gedood en willen meer details over het lot van deze dieren. Worden ze vrijgelaten of elders ondergebracht?', vragen ze zich af. Om antwoorden te krijgen besloten ze bij de ingang te demonstreren. Er zijn namelijk veel vragen waarop geen antwoord komt. 

Redding Ooit was het park een grote trekpleister in Casablanca, maar door mismanagement is het vervallen. Dieren leven in vervuilde hokken, krijgen nauwelijks voeding en zijn ziek. Veel dieren zijn al om het leven gekomen. De gemeente Casablanca heeft 65 miljoen dirham uitgetrokken voor een noodplan. Een grootschalige renovatie moet het park weer tot leven brengen.

 

© Redactie 2014
marokko
casablanca
ain sbaa zoo
dierentuin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?