Marokkaanse organisatie komt met gewaagde campagne voor homo's

marokko
440
8 mei '14
Een groep mensen, verenigd onder de naam ASWAT, heeft een campagne gestart voor de verdediging van homo's en lesbiennes in Marokko.

Het motto van ASWAT is dan ook 'Liefde is geen misdaad' en roept op tot de verdedigen van de rechten van homoseksuele minderheden in Marokko. Zij protesteren naar eigen zeggen tegen de discriminatie van homoseksuelen. Dat de groep zich nu uitspreekt is niet verrassend, omdat de internationale dag tegen homofobie op 17 mei is. Op YouTube hebben ze een video geplaatst met daarin maatschappelijke activisten, journalisten en docenten. 

Marokkaanse wet Zij spreken zich uit over de rechten van lesbiennes, homo's, bi-seksuelen en transgenders in het land. ASWAT lanceerde ook een petitie met de titel 'Zeg nee tegen homofobie in Marokko'. Daarmee pleiten ze voor de afschaffing van artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht. Daarin staat dat het strafbaar is om 'losbandige handelingen te verrichten die indruisen tegen de natuurlijke aard van de mens'. 

Ook staat duidelijk dat het strafbaar is om seksuele handelingen te verrichten met iemand van hetzelfde geslacht. Hierop staat minimaal zes maanden en maximaal drie jaar gevangenisstraf.

© Redactie 2014
marokko
aswat
homoseksualiteit
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi