Juwelier Deurne geen verdachte meer

algemeen
80
8 mei '14
De man van het juweliersechtpaar die eind maart werd overvallen in Deurne is officieel geen verdachte meer.

Na het bestuderen van de beelden en overige sporen is er geen enkele aanwijzing dat hij op de overvallers heeft geschoten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch donderdag bekendgemaakt. Bij de overval kwamen de twee daders om het leven. Justitie heeft nog geen beslissing genomen over de vervolging van de juweliersvrouw. Dat gebeurt pas als het onderzoek is afgerond. 

De man wordt overigens misschien wel vervolgd voor verboden wapenbezit. Ook daar wordt later een beslissing over genomen. De juwelier in Deurne werd op 28 maart door twee mannen van Marokkaanse afkomst overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten door de juweliersvrouw. Achteraf ontstond ophef over de schuldvraag. 

Ook was het korte tijd onrustig in de Brabantse plaats. De gemeente stelde onder meer een demonstratieverbod in en samenscholingen van meer dan vier personen werden niet toegestaan. De vrouw werd snel vrijgelaten. De hoofdofficier zei vrijwel direct dat ze waarschijnlijk niet wordt vervolgd. In hoeverre zij werd bedreigd en of sprake was van noodweer moet nog blijken. 

© Novum 2014
deurne
marokkanen
overval
moord
juwelier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?