Joodse extremisten bekladden kerk met beledigende leuzen

buitenland
24
9 mei '14
Een christelijke kerk in Israël is enkele weken voor het bezoek van paus Franciscus aan het land beklad met graffiti.

Dat heeft de Israëlische politie vrijdag bekendgemaakt. De muren van het godshuis waren ontsierd met antichristelijke teksten, aldus de politie. Een kleine groep radicale Israëlische kolonisten heeft de laatste maanden vaker vandalisme gepleegd tegen wat zij ziet als pro-Palestijns regeringsbeleid. Onder meer moskeeën, kerken, militaire bases en andere organisaties werden hier het slachtoffer van. 

In april werden op de muren van het Deir Rafat-klooster, in de buurt van de hoofdstad Jeruzalem, leuzen gespoten die gericht zijn tegen de vredesgesprekken met de Palestijnen en graffiti die Jezus en Maria belachelijk maken. 'Jezus is een aap', viel er onder meer te lezen. Minister van justitie Tzipi Livni omschreef de vandalen als 'een radicale groep die de rechtsstaat niet accepteert'. 

Het Vaticaan heeft Jeruzalem opgeroepen om christelijke gebouwen te beschermen nu het bezoek van de paus steeds dichterbij komt. De Israëlische veiligheidsdienst verwacht in de aanloop naar dit bezoek meer van dit soort acties. 

© Novum 2014
joden
terrorisme
christendom
kerk
paus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi