PVV'er noemt Marokkaanse cultuur minderwaardig

buitenland
47
14 mei '14
PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff vindt de Marokkaanse cultuur minderwaardig.

Dat heeft De Graaff dinsdag gezegd in het tv-programma Eenvandaag. Volgens De Graaff toont de Marokkaanse cultuur geen respect voor niet-moslims. "Op het moment dat iemand ongelovig, afvallige of vrouw is, dan ben je in hun ogen minderwaardig. Dat kan ik niet rijmen met westerse waarden." 

De Graaff, PVV-lijsttrekker bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, zei vervolgens 'ja' op de vraag of hij de Marokkaanse cultuur minderwaardig vindt. De Graaff, nu PVV-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, verklaarde verder geen moeite te hebben gehad met de uitspraken van Wilders over 'minder Marokkanen'. "Mensen die onze waarden niet respecteren, die hebben hier niks te zoeken." 

PvdA-lijsttrekker Paul Tang laat in een reactie weten dat hij de denkbeelden van De Graaff minderwaardig vindt. "Mijn Europa staat voor verdraagzaamheid, niet voor uitsluiting en xenofobie. De Graaff is duidelijk uit hetzelfde hout gesneden als de vrienden van de PVV", zegt Tang, doelend op de omstreden partijen waarmee de PVV wil samenwerken, zoals het Front National en de FPÖ. 

Vorige maand zei De Graaff tijdens een debat in de Eerste Kamer al dat Nederland wordt 'overstroomd met mensen uit achterlijke culturen'. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zei toen dat De Graaff zich 'buiten de orde van de Nederlandse samenleving' had geplaatst. 

© Novum 2014
marcel de graaff
marokkanen
racisme
discriminatie
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi