Koning Mohammed VI geeft startsein voor bouw imamschool

marokko
38
14 mei '14
De Marokkaanse monarch heeft maandag in Rabat het startsein gegeven voor de bouw van het Mohammed VI instituut voor imams en predikers.

Totale kostenplaatje voor de toekomstige faciliteit ligt rond 140 miljoen dirham. Het doel is om Marokkaanse, Afrikaanse en andere Arabische studenten op te leiden voor een volgende generatie geleerden en predikers. Deze nieuwe generatie imams moet onder meer extremisme bij jongeren voorkomen. Bovendien wil Marokko een evenwichtig en tolerante vorm van religie prediken. 

Uiteraard zal daar de leer van imam Malik worden bijgebracht. Volgens Moroccoworldnews worden ook elementen van het 'soennitische soefisme' bijgebracht aan de studenten. Dat is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen omdat veel soefitische gebruiken indruisen tegen de wetgeving van de islam. Hoe deze lessen er in praktijk zullen uitzien is echter onbekend.

Samenwerking Voor islamstudenten is het goed vertoeven. Het instituut zal worden gebouwd op een oppervlakte van ruim 28.000 vierkante meter en zal een pedagogische afdeling hebben, huisvesting en een afdeling voor catering. Bovendien kunnen studenten sporten op het complex. Het instituut is er ook om de religieuze samenwerking met Afrikaanse landen te bevorderen. Koning Mohammed VI gaf het groene licht om buitenlandse imams op te leiden nadat deze landen erom vroegen. 

Zodoende worden er ook imams uit Tunesië, Libië, Mali, Guinee, Gabon, Ivoorkust en de Malediven opgeleid.

© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
imam
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?