Dichter met dood bedreigd na gedicht over Marokkaanse schoonheid

marokko
81
16 mei '14
Saoud Al Muzaini is een dichter uit de Arabische Emiraten en schreef een ode aan de Marokkaanse vrouw. Dit moest hij met enkele doodsbedreigingen uit eigen land bekopen.

In het gedicht legde hij vooral de nadruk op de schoonheid van Marokkaanse vrouwen en hun goede eigenschappen. Hoewel het gedicht vol positieve uitingen staat zijn vrouwen in zijn eigen land minder blij met de poëtische uitbarsting van hun landgenoot. Veel vrouwen en mannen beschouwen het gedicht met de naam 'Bent Marrakech' als beledigend, zo blijkt uit reacties op het bericht.

Woede Critici doken achter hun schermen om op sociale media hun mening te ventileren. Volgens sommige Emirati zijn Marokkaanse vrouwen heksen, prostituees en schaamteloze vrouwen. Ook andere dichters en journalisten bekritiseren Al Muzaini. Dat de Emiratie diep geraakt zijn blijkt wel uit sommige reacties: 'Het is het recht van iedere burger om deze man te vervolgen. hij heeft onze moeders en zusters gekwetst. Zijn misdaad moet niet onbestraft blijven'. 

Wat voor beledigende opmerkingen Al Muzaini gemaakt heeft is niet helemaal duidelijk. Een ander spreekt over het 'kwaad' in de Marokkaanse vrouw: 'Marokkaanse vrouwen zijn het begin van het verlies, moge God ons tegen hen beschermen', aldus een van de gekwetsten.

© Redactie 2014
marokko
vae
dichter
saoud al-muzaini
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi