Marokkaanse man (20) komt vast te zitten in bus en overlijdt

marokko
15
16 mei '14
Driss Elgharadi is op onfortuinlijke wijze vast komen te zitten in een bus in Spanje. De 36 uur die hij in de bus moest doorbrengen overleefde hij niet.

De Marokkaan was in de bus flauwgevallen en werd niet opgemerkt door de chauffeur, die bovendien vergat om zijn voertuig te controleren na zijn dienst. Elgharadi zou met de bus een tripje van vijftig kilometer maken naar het pittoresk dorpje Huesca. Daar zou hij bij familie een weekend doorbrengen. Hij arriveerde echter nooit, aldus El Pais.  

Driss kreeg de bewuste vrijdagavond een berichtje van zijn vriendin, die hem een goede nacht wenste. Toen hij niets terugstuurde begon ze zich zorgen te maken. Al snel ontstond een zoektocht naar de in Spanje woonachtige Marokkaan.  

Suikerziekte Zijn geliefden dachten dat de diabetespatiënt in het ziekenhuis was opgenomen door een daling van zijn suikerspiegel. Toen ze Driss daar niet troffen waarschuwden ze de politie. Op zondagochtend kreeg Fatima, de zus van Driss, een bezoek van een politieagent. Hij deelde hen mee dat Driss was gevonden. De 20-jarige Marokkaan werd achterin de bus op de vloer gevonden. 

Het was de chauffeur, die op aanwijzingen van de politie, de bus in de garage uiteindelijk toch controleerde. Zijn toestand was kritiek toen ze hem vonden waarna artsen niets meer konden doen om het leven van Driss te redden. Hij overleed de volgende dag in het ziekenhuis. 

Flauwgevallen Volgens onderzoek viel Driss flauw vanwege zijn lage suikerspiegel. In het gebied kan het tot wel dertig graden worden in deze periode van het jaar. De jongeman bleef twee dagen opgesloten in de bus, blootgesteld aan de hitte. De familie stelt echter dat niet zijn ziekte het flauwvallen veroorzaakte, maar de hitte in de bus. Busmaatschappij Alsa stelt dat de chauffeur het interne protocol niet naleefde door het voertuig niet te controleren. 

Justitie is momenteel bezig met het bepalen van de doodsoorzaak en wacht op alle resultaten van de autopsie. Ook wil men verklaringen van andere passagiers horen. De familie van Driss heeft maar een vraag en dat is of zijn dood voorkomen had kunnen worden.

© Redactie 2014
marokko
spanje
driss elgharadi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi