Man en vrouw in Marokko gearresteerd tijdens eigen bruiloft

marokko
100
19 mei '14
Polygamie is in de islam toegestaan mits er aan strikte voorwaarden voldaan kunnen worden. De Marokkaanse familiewet is hierop gebaseerd.

Een van deze voorwaarden is dat de eerste vrouw toestemming moet geven. Toen een echtgenoot besloot een tweede vrouw te huwen lapte hij deze regels aan zijn laars. Tijdens zijn bruiloft werd hij met zijn tweede vrouw gearresteerd. Het huwelijk vond afgelopen vrijdag plaats in Temsia, in de buurt van Agadir. Toen een vrouw de plannen van haar man ontdekte diende ze een klacht in bij de politie, meldt Le360. 

Op de een of andere manier wist hij toch de juiste documenten te krijgen bij een pas geopend kantoortje. Hier gaf hij niet aan dat hij nog een andere vrouw heeft. Een ambtenaar die betrokken was bij de zaak moet ook voor de rechter verschijnen. Officieel maakt het koppel zich schuldig aan overspel, waar in Marokko een forse straf op staat.

Familiewet De in 2004 hervormde familiewet maakt een polygaam huwelijk nagenoeg onmogelijk. Als een eerste echtgenoot al toestemming heeft gegeven moet hij nog langs de rechter. Daar moet hij kunnen aantonen dat hij een goede reden heeft om een tweede vrouw te nemen. Bovendien moet hij aan kunnen tonen dat hij al zijn kinderen en echtgenotes financieel kan onderhouden. 

Pas daarna beslist een rechter of zijn beweegredenen uitzonderlijk genoeg zijn en in aanmerking komt voor een legaal tweede huwelijk.

© Redactie 2014
marokko
polygamie
huwelijk
bruiloft
liefde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi