Man zaagt echtgenote in stukken, OM eist 14 jaar

algemeen
15
19 mei '14
Maciej O. moet veertien jaar de cel in omdat hij zijn vrouw Gosia Orszulik heeft gewurgd en daarna in stukken heeft gezaagd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag geëist bij de rechtbank in Den Haag. De verdachte uit Alphen aan den Rijn zou zijn vrouw vorig jaar mei hebben gewurgd na een ruzie. Justitie stelt dat hij het lichaam van zijn vrouw heeft willen laten verdwijnen door het kapot te zagen. O. wilde scheiden omdat zijn vrouw er een minnaar op nahield. 

De verdachte hield lange tijd zijn kaken stijf op elkaar over de dood van zijn vrouw en zijn rol daarin. Tot hij tijdens een eerdere zitting onverwacht bekende dat hij haar lichaam in stukken had gezaagd. Hij ontkende echter iets met haar dood te maken te hebben. Hij zou haar lichaam hebben gevonden een dag na de ruzie. 

De minnaar van het slachtoffer gaf haar op als vermist, waarna dagenlang naar haar is gezocht. Vissers en voorbijgangers vonden uiteindelijk verschillende delen van haar lichaam, onder meer in een koffer, in het water in de gemeente Haarlemmermeer. De rechtbank doet donderdag 19 juni uitspraak. 

© Novum 2014
nederland
moord
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi