Amerika wil alles weten van Marokko, zelfs prijzen voor taxiritje

marokko
29
21 mei '14
Op basis van een intern document van de Unites States Special Operations Command (USSOCOM) blijkt dat verschillende landen worden onderworpen aan een speciale missie van de VS.

De VS wil tijdens de missie zoveel mogelijk informatie verzamelen van landen die op de lijst staan. Niet geheel verrassend staat ook Marokko op dit lijstje. De rol van USSOCOM is om speciale operaties in te zetten die de belangen van het land kunnen verdedigen en terrorisme tegen te gaan. De Special Operation Forces moet de missie uitvoeren omdat er over deze landen nog weinig informatie is. 

Marokkaans leven Als het aan USSOCOM moet elk detail rond het Marokkaans leven bekend worden. Volgens Moroccoworldnews wil men informatie over etnografie, de economie en zelfs de prijs van taxiritjes. Bovendien is men bovengemiddeld geïnteresseerd in bijvoorbeeld eigenaren van internetcafés en voertuigen die worden gebruikt door olie- en gasmaatschappijen. Op de lijst van informatie die men graag wil hebben staat ook de onderwerpen geografische verdeling, infrastructuur en zelfs bezienswaardigheden. 

Daarnaast moet het rapport gevuld worden met economische statistieken, locaties van vluchtelingen, politieke overtuigingen, soorten en locaties van buitenlandse investeringen, smokkelroutes en mensenhandel. 

180 dagen Binnen 180 dagen moet alle informatie op tafel liggen. Uiteraard mag de informatie aan geen enkel land behalve de VS overgedragen worden. De missie is geclassificeerd als 'geheim'. Het lijkt erop dat Marokko een van de landen is waar de VS nog niet de optimale inlichtingen over heeft. Volgens het document is deze informatie noodzaak en nuttig in geval van conflicten.

© Redactie 2014
marokko
vs
ussocom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?