Stagiaire school veroordeeld voor ontucht

algemeen
6
22 mei '14
Een 28-jarige vrouw is veroordeeld tot een celstraf en een werkstraf voor ontucht met een jongen en een meisje van 15 jaar.

De vrouw was stagiaire op de middelbare school in Den Bosch waar de slachtoffers op zaten. De rechtbank in die plaats veroordeelde de vrouw donderdag tot een celstraf van negentig dagen, waarvan 87 voorwaardelijk, en een werkstraf van tweehonderd uur. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar en een werkstraf van tweehonderd uur geëist. 

De rechtbank heeft in het voordeel van de vrouw meegewogen dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook de grote mediabelangstelling en de weerslag daarvan op het leven van de vrouw heeft een rol gespeeld. De vrouw moet zich in haar twee jaar durende proeftijd houden aan voorschriften van de reclassering. Die had geadviseerd de vrouw ook een behandelverplichting op te leggen, maar de rechtbank vindt dat niet nodig. 

De vrouw wil vrijwillig een behandeling ondergaan en bovendien is het recidiverisico laag, aldus de rechtbank. De vrouw liep stage op het Hervion College, een vmbo-school. De ontucht vond plaats tussen juni en augustus vorig jaar. De vrouw zou haar stage na de zomervakantie afmaken, maar dat ging wegens de verdenking niet door. 

© Novum 2014
ontucht
den bosch
stagiaire
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi