'Verlies PVV helpt in Saudi-Arabië'

algemeen
21
23 mei '14
De uitslag van de verkiezingen van donderdag kan helpen bij het gesprek met Saudi-Arabië over de handelssancties die dat land tegen Nederland instelt vanwege de stickeractie van PVV-leider Geert Wilders.

Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vrijdag gezegd. Timmermans wil de Saudi's duidelijk maken dat de grote meerderheid van Nederland niet achter de actie van Wilders staat. "Misschien helpt de verkiezingsuitslag daar wel bij", zei Timmermans. Zijn topambtenaar Wim Geerts is zondag en maandag in Saudi-Arabië om de kwestie te bespreken met de autoriteiten daar. 

Volgens Timmermans wijst de uitslag uit dat twee derde van de Nederlandse kiezers kiest voor een pro-Europese koers, 'met alle varianten die daarin mogelijk zijn'. Daar is hij verheugd over, zonder dat hij zich wil 'verkneukelen' om het verlies van de PVV. "Ik weet hoe het voelt als je verkiezingen verliest." 

Voor zijn eigen PvdA ziet Timmermans de opdracht om de kiezer weer te overtuigen. "Dat zal een behoorlijke klus worden." 

© Novum 2014
pvv
saoedi-arabië
geert wilders
timmermans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi