Syrische vrouwen via Facebook aan Marokkaanse mannen aangeboden

marokko
81
23 mei '14
Facebook heeft onlangs een pagina gesloten waar vrouwen werden aangeboden aan mannen in Arabische landen, waaronder Marokko. Dit voor een eventueel huwelijk.

Op deze pagina werden ook Syrische vluchtelingen aangeboden. Een andere pagina weidde speciale aandacht aan 'Syrische vluchtelingen voor het huwelijk'. Binnen een dag werd deze pagina al meer dan zesduizend keer geliked. Bij de beschrijving schreven de onbekende initiatiefnemers dat deze vrouwen open staan voor het huwelijk met mannen uit Marokko, Egypte, Tunesië, Algerije, Saudi-Arabië, Jordanië, Jemen, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Hulp De beheerders zeggen erbij dat het hun wens is om Syrische vrouwen die door de oorlog hun verscheurde land moesten ontvluchten te helpen. De pagina biedt mogelijkheden om ook geheime huwelijken te sluiten. Geïnteresseerden krijgen na het kenbaar maken van hun interesse de namen van de vluchtelingen en hun verblijfplaats. Door deze verkapte vorm van huwelijken 'regelen' rapporteerden veel mensen de pagina. 

Vrouwenorganisaties vonden het een uiterst beledigende manier van werken. Het religieuze aspect wordt door de beheerders benadrukt met onder meer een foto met daarop een vers uit de Koran. Bovendien beloven zij dat betrokkenen het proces 'halal' zal verlopen door de bemiddeling en coördinatie van imams. Ook tegen deze nieuwe pagina is inmiddels actie ondernomen door boze gebruikers. 

© Redactie 2014
marokko
syrië
arabische wereld
arabische lente
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?