Schutter Californië doodde 'met plezier' en uit seksuele frustratie

buitenland
6
26 mei '14
De Amerikaanse schutter die zaterdag in Californië een bloedbad veroorzaakte, heeft zijn aanval aangekondigd in een online video.

De 22-jarige Elliot Rodger zei gefrustreerd te zijn omdat hij nog maagd was en nog nooit een meisje had gezoend. "Ik zal veel plezier beleven om jullie allemaal af te slachten. Jullie zullen eindelijk zien dat ik superieur ben, een echte man." Hij had het gemunt op mensen met een goed leven, met name de vrouwen die hem hadden gemeden. In de auto van Rodger werden drie semiautomatische wapens gevonden, die hij legaal had verkregen. 

Rodger, zoon van een filmmaker die meewerkte aan The Hunger Games, stak zaterdag drie mannen dood in zijn appartement in Isla Vista en schoot later vanuit zijn auto drie mensen dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Bij de schietpartij raakten dertien mensen gewond door kogels en een autogeluk. De vader van Elliot Rodger had eerder al aangegeven zich zorgen te maken over zijn zoon. 

Op verzoek van de familie van Rodger heeft de politie in april zijn appartement gecontroleerd. Zij concludeerden dat Rodgers verlegen was en worstelde met zijn sociale leven, maar dat hij niet meegenomen hoefde te worden. De familie van Rodger laat via een advocaat weten mee te leven met de families van de slachtoffers van de schietpartij. "We beleven de meest onvoorstelbare pijn en onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen." 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2014
vs
californië
elliot rodger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?