Google werkt aan auto zonder bestuurder

algemeen
4
28 mei '14
Een auto zonder stuur. Google werkt er aan. De auto heeft geen stuur nodig, want hij zal zichzelf besturen.

De Google-auto's komen niet in de showroom te staan, maar het techbedrijf hoopt dat er volgend jaar honderd prototypes rondrijden. Voor ritjes met haast zal de auto niet geschikt zijn: de topsnelheid komt op 45 kilometer per uur te liggen. Het is de logische volgende stap voor Google. Het bedrijf rustte de afgelopen jaren al normale auto's uit met sensoren en computers, die al honderdduizenden kilometers in Californië hebben afgelegd. 

In deze auto's zat voor de zekerheid nog wel een bestuurder. In de nieuwe auto, die niet alleen geen stuur krijgt maar ook geen pedalen, is de mens als achtervang zelfs helemaal niet meer nodig. Een startknop is het enige wat een passagier nodig zal hebben. Het elektrische autootje is klein en rond en heeft wat weg van een Smart. 

Het idee is om het wagentje te gebruiken om mensen om universiteitscampussen of door een binnenstad te vervoeren. Het grootste potentiële struikelblok is, vooralsnog, de wet in Californië. Die schrijft namelijk voor dat een auto een stuur en pedalen moet hebben en die zullen dan ook aanwezig zijn in de prototypes. 

© Novum 2014
google
californië
auto
innovatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?