VN prijst progressie Marokko op gebied van mensenrechten

buitenland
39
29 mei '14
Voorzitster Navi Pillay sprak afgelopen woensdag lovend over de progressie die Marokko geboekt heeft met betrekking tot de mensenrechten in het land.

Pillay kreeg tijdens een bijeenkomst in Rabat het woord op het hoofdkwartier van de Nationale Raad van Mensenrechten. 'Marokko heeft veel progressie geboekt op basis van mensenrechten', zei de VN vertegenwoordigster toen. Dit gebeurde in bijzijn van vertegenwoordigers van verschillende landen, ondernemers, parlementariërs, politici en ambassadeurs van Marokko. Marokko is een sterke partner geworden in het verbeteren van de mensenrechten in Afrika. 

Het koninkrijk heeft zich volgens de Verenigde Naties transparant opgesteld en veel samengewerkt met de vele mensenrechtenorganisaties. Ook is Rabat al jaren een traditionele partner en fungeert het land als bruggenbouwer tussen West-Afrika en de Arabische wereld, meldt MWN.

Verbetering 
'Marokko heeft van ver moeten komen om de reputatie van slechte mensenrechten in het land van zich af te schudden.' Pillay benadrukt ook het belang van de Equity en Reconciliation Commission (IER). Dit is een orgaan om voorgaande misstappen op het gebied van mensenrechten te registreren. Marokko was het eerste land in de regio die dit aandurfde. 

Daarnaast staat Pillay ook stil bij de bijdrage van Driss Benzekri, hij wordt volgens de voorzitster 'erg gemist'. Benzekri was een activist die nadrukkelijk betrokken was bij het verbeteren van de mensenrechten in zijn land. Voor Pillay is het haar eerste bezoek sinds haar aanstelling in 2008. 

© Redactie 2014
marokko
navi pillay
rabat
mensenrechten
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi