Agent in Mekka onder vuur door voet tegen Kaaba

buitenland
43
29 mei '14
Een politieagent in Mekka zal waarschijnlijk disciplinair gestraft worden voor het schenden van de eer van de heilige Kaaba.

Prins Mishal Bin Abdullah die als emir van de heilige stad fungeert eist dat juiste maatregelen worden genomen tegen de politieagent. Op sociale media circuleerde een foto van de agent waarop hij met zijn rug en voet tegen de Kaaba leunde. Dit deed hij op de hoek waar men naar hazjrat al-aswad (de zwarte steen) kijkt. Op onder meer Twitter is men niet te speken over de respectloze houding. Hoewel deze foto de prins persoonlijk veel pijn heeft gedaan hoopt hij dat er ook verder gekeken wordt dan naar alleen deze zaak. 

'De militaire politie en de staf van de Grote Moskee dient respectvol en volgens de regels met de bezoekers en pelgrims om te gaan, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en service gewaarborgd blijft.' Daarnaast vond de prins het optreden van de politieagent ingaan tegen het respect waar de islam voor staat. De emir dringt er op aan dat het beschermen van heilige gebouwen met alle respect gedaan moet worden, meldt Saudigazette. 

Ook is de politiecommissaris van Mekka gevraagd een onderzoek te doen naar de handelswijze van de agent en deze hiervoor te bestraffen. Met jaarlijks miljoenen bezoekers heeft de politie van Mekka de taak om onder meer de heilige Kaaba te beschermen tegen onwetende en roekeloze pelgrims. Een bron binnen de beveiliging van Mekka zegt dat er dagelijks vijf of meer eenheden werkzaam zijn. Jaarlijks zijn er ruim 8000 verschillende ploegendiensten. 

© Redactie 2014
mekka
prins mishal bin abdullah
emir
kaaba
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?