Man van gestenigde Pakistaanse wurgde eerste vrouw

buitenland
12
30 mei '14
De weduwnaar van de zwangere Pakistaanse Farzana Parveen die dinsdag door haar familie werd gestenigd heeft zijn eerste vrouw vermoord om bij Parveen te kunnen zijn.

Mohammad Iqbal ging destijds vrijuit door een beroep te doen op dezelfde traditionele regels van eer en wraak die zijn echtgenote afgelopen week fataal werden, heeft hij opgebiecht. De 45-jarige Iqbal 'was verliefd op Farzana en wurgde daarom' vijf jaar geleden zijn toenmalige vrouw, bekende hij tegenover persbureau AFP. 

Hij werd opgepakt, maar kwam vrij nadat zijn familie een schikking had getroffen met de nabestaanden op grond van plaatselijk gewoonterecht. Twee van Iqbals neven beweren dat een van zijn zoons zijn vader de moord had vergeven. De vader van de gestenigde Farzana heeft volgens Iqbal niet alleen haar, maar ook een van haar zussen omgebracht. 

Deze dochter zou door haar vader zijn vergiftigd omdat ze overhoop lag met haar echtgenoot. Farzana's vader Muhammad Azeem en nog een twintigtal verwanten stenigden de zwangere vrouw dinsdag op de stoep van de rechtbank. De familie was het niet eens met het huwelijk dat ze met Iqbal was aangegaan. 

© Novum 2014
farzana parveen
mohammad iqbal
pakistan
steniging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?