Moeder verkrachtingsslachtoffer India afgetuigd

buitenland
7
30 mei '14
Een Indiase vrouw wier dochter is verkracht is afgetuigd door drie mannen, omdat ze weigerde de aangifte bij de politie in te trekken.

Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De vrouw verkeert in kritieke toestand. De vrouw werd belaagd in de deelstaat Uttar Pradesh. De mannen volgden de vrouw een veld in en sloegen haar daar in elkaar. Een van de daders is de vader van de man die de dochter van de vrouw zou hebben verkracht. Eerder deze week kwam India opnieuw in het nieuws vanwege een groepsverkrachting, die aan twee meisjes het leven kostte. 

Inwoners van het dorp Katra, in de deelstaat Uttar Pradesh, zagen de lichamen van de twee slachtoffers, zussen van 14 en 15 jaar oud, woensdag in een mangoboom hangen. Uren eerder waren ze verdwenen. Ze hadden hun huis verlaten om in het veld hun behoefte te doen, maar keerden niet terug. 

Uit autopsie bleek dat ze waren verkracht en gewurgd voor ze in de boom werden gehangen. De politie heeft vier verdachten aangehouden, onder wie twee agenten. 

© Novum 2014
india
groepsverkrachting
uttar pradesh
katra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?