Man uit Marokko verstopt minnares in auto tijdens reis met echtgenote

marokko
20
30 mei '14
Persbureau EFE maakt melding van een opmerkelijke smokkelzaak in Sebta (Ceuta). De kwestie, waar een Marokkaanse man drie jaar voor moet zitten, deed de nodige wenkbrauwen fronzen.

Nou worden in de grensgebieden rond Marokko wel vaker mensen opgepakt wegens mensensmokkel. Dat het uiterst gevaarlijk kan zijn bleek eens te meer. Toen een Marokkaanse man samen met zijn vrouw de grens overstak viel hij op tijdens een routine controle. Hij vertoonde tekenen van nervositeit, meldt de bron. Agenten van de Guardia Civil besloten zijn voertuig uitvoerig te onderzoeken. 

Zij verwachtten drugs maar vonden een vrouw, die op punt van verstikken stond. De vrouw was verstopt in een dubbele bodem onder de bijrijdersstoel. Al die tijd zat ook zijn echtgenote in de auto. Na ondervraging gaf de bestuurder aan dat het zijn minnares was. Zijn echtgenote zegt naar eigen zeggen niet op de hoogte te zijn geweest van de extra passagier. 

Omdat de vrouw in levensgevaar verkeerde tijdens de smokkel kreeg de chauffeur een zwaardere straf. In de rechtbank van Cadiz veroordeelde een rechter hem tot drie jaar. Zijn echtgenote kreeg geen straf, maar werd wel opgeroepen als getuige.

© Redactie 2014
marokko
ceuta
illegale immigratie
mensensmokkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?