Alle vissen in immens aquarium Morocco Mall dood

marokko
40
30 mei '14
Alle vissen in de grootste aquarium van het land zijn door een technische fout dood. De vissen lieten het leven door een probleem aan het zuurstofsysteem.

De schade loopt in de honderdduizenden dirhams maar milieuactivisten hebben op sociale media vooral oog voor het leed. Het nieuws ging als een lopend vuurtje, waarna veel vragen werden neergelegd bij het beheer van de Facebookpagina van het winkelcentrum in Casablanca. Er is echter nog geen antwoord gekomen over een van de trekpleisters van Morocco Mall. Volgens eerste berichten was de massale vissterfte te wijten aan een probleem met de zuurstofpomp.

Een medewerker van het winkelcentrum maakt echter tegenover Yabiladi bekend dat de medewerker die verantwoordelijk is inmiddels ontslagen is. Hij zou een 'professionele fout' gemaakt hebben die de vissen de kop kostte. De medewerker stelt dat de ontstane geruchten over de dode vissen in principe goed zijn omdat men antwoord wil. 

Wel wijst hij erop dat 'hoe meer de media praat, des te meer het centrum in een slecht daglicht komt te staan'. 

30 soorten Het aquarium was bijna 10 meter hoog en had een diameter van ruim 13 meter. Er zwommen volgens de officiële website meer dan dertig soorten vis in, die afkomstig zijn uit landen over de hele wereld. Volgens sommige bronnen zouden er ruim 3000 vissen in de bak zitten, die allemaal overleden. Milieuactivist Oussama Abaouss zegt het jammer te vinden dat een heel ecosysteem is verdwenen. 

'Ik vraag me af of het legitiem is om nieuwe vissen te kopen en het aquarium te herstellen.' Deze vraag is zeer gerechtvaardigd, zeker gezien de enorme investering, volgens sommige geluiden liep het op tot wel 500.000 dirham. Het doet Abaouss vooral pijn omdat er veel zeldzame vissen in het aquarium leefden. Het management weigert commentaar te geven.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
morocco mall
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?